IDEIGLENES FELVÉTELI JEGYZÉK 2022/2023

Hat évfolyamos képzés

1+4 évfolyamos képzés

Négy évfolyamos képzés

 

TÁJÉKOZTATÓ AZ IDEIGLENES FELVÉTELI JEGYZÉK ÉRTELMEZÉSÉHEZ

Tisztelt Szülők, kedves leendő Tanítványaink!

Az ideiglenes felvételi jegyzék a középfokú felvételi eljárásban jelentkezők felvételi összpontszámát és az adott képzésben (azaz osztályban vagy tagozaton) pillanatnyilag elfoglalt helyét mutatja.

Egy-egy listán szerepel az összes diák, aki a felvételi eljárás keretei között jelentkezett egy adott képzésre, így a listán látható helyezésből csak óvatosan lehet következtetést levonni. A rangsorokban szerepelnek azok, akik iskolán belül több osztályt, képzést is megjelöltek, és így egy másik csoportba, osztályba nyernek majd felvételt, illetve azok is, akik (ugyanezzel a eljárásrenddel) másik iskolába kerülnek. Ezért a végleges felvételi jegyzéken egy-egy diák akár több tíz helyet is előrébb ugorhat. Másképp fogalmazva például egy 30 fős osztályba pl. akár az 50-60-70. helyről is be lehet kerülni. Mivel a jelentkezési sorrendeket a középfokú intézmények nem ismerik, ennél konkrétabb információt nem tudunk adni.

A végleges felvételi jegyzék győri felvételi központból történő megérkezéséig (április vége) bizakodó türelmüket kérjük.

Esetleges „sorrendmódosításhoz” kapcsolódó információ: a jelentkezési sorrendet pusztán a rangsor alapján nem érdemes módosítani. Ha valakit ugyanis nem vesznek fel az első helyen megjelölt intézménybe vagy tagozatra, a második helyen megjelölt iskolában, osztályban, tagozaton ugyanolyan esélyekkel indul, mint az azt elsőként választók. (A zárt felvételi informatikai rendszerben egyik iskola sem látja, hogy egy-egy osztály, tagozat hanyadik helyen lett megjelölve.) Sorrendet módosítani csak akkor érdemes, ha időközben a gyermek szimpátiája, érdeklődése a jelentkezési lapon megjelölt iskolák vagy tagozatok iránt megváltozott.

A listákon a tanulók oktatási azonosítója szerepel növekvő számsorrendben, illetve a Ctrl+F /keresés paranccsal közvetlenül is megkereshető az azonosító szám.

 

Frissítés dátuma: 2022.03.04.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.