Iskolapszichológus

Az iskolánkban két iskolapszichológus dolgozik

Dr. Kissné Kálmán Marianna pszichológus

Szervezeti egység Debreceni Egyetem, DE Nevelési-oktatási Intézmények, DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája
Központi telefonszám +36 52 518 670 / 73850
E-mail
Cím 4029 Debrecen, Csengő utca 4.
Épület, emelet, szobaszám DE KLGYGÁI Csengő feladatellátási hely, Földszint
Weboldal

Kun Hajnalka pszichológus

Szervezeti egység Debreceni Egyetem, DE Nevelési-oktatási Intézmények, DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája
Központi telefonszám +36 52 512 700 / 73937
E-mail
Cím 4026 Debrecen, Arany János tér 1.
Épület, emelet, szobaszám KLGYGÁI Arany János téri épület, földszint, 016 (tanári szoba)
Weboldal

Feladataink

  • Közvetlenül, egyéni vagy csoportos foglalkozások keretében, vagy közvetve, a pedagógusok munkáját támogatva segítjük a tanulók beilleszkedését, bekapcsolódunk az iskolai teljesítményt növelő és társas kapcsolatokat javító intézkedésekbe.
  • Segítünk a tanulók nevelési-oktatási intézménnyel összefüggő kapcsolati, kommunikációs nehézségeinek és esetlegesen fellépő teljesítményszorongásos tüneteinek enyhítésében, kezelésében.
  • Pszichológiai jellegű szűrővizsgálatokat szervezünk (képességvizsgálatok, szociometriai vizsgálatok, tanulási szokások, tanulási motiváció), melyek a beilleszkedési, magatartási, tanulási nehézségek megelőzése, valamint a tehetséggondozás érdekében is szükségesek lehetnek.
  • Mentálhigiénés preventív feladatokat végzünk a nevelési-oktatási intézményben az egyén, a tanulócsoport, és az intézményi szervezet szintjén.
  • Bekapcsolódunk az egészségfejlesztéssel kapcsolatos programok szervezésébe.
  • Közreműködünk az intézményben észlelt személyközi konfliktusok megoldásában és az iskolai agresszió, erőszak megelőzésében, kezelésében.
  • Váratlan, súlyos élethelyzetekben (haláleset, súlyos iskolai kudarcélmény, váratlan családi krízishelyzet) krízis tanácsadást tartunk. Terápiás vagy más kezelés szükségessége esetén továbbirányítjuk az érintetteket a pedagógiai szakszolgálathoz vagy más szakellátást biztosító intézményekhez.
  • Tehetségazonosítást végzünk. A kiemelten tehetséges tanulók tehetséggondozása érdekében a pedagógusokkal közösen kidolgozzuk az ellátás kereteit.
  • Szűréseket, vizsgálatokat, tréningeket, egyéni és csoportos tanácsadást szervezünk a tanulók, a pedagógusok, továbbá a szülő megkereséseihez igazodva.

Tájékoztató

Frissítés dátuma: 2021.11.05.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.