NTP-TM-14-0128 – Modellépítés a fény jegyében

Tehetséggondozás, mindenkinek egyenlő fejlődési esélyt biztosítani. A már negyedik éve megvalósuló programunk elsődleges célja ennek a gondolatnak a gyakorlati biztosítása. Az idei évben a fő témánk a fény volt, mivel a 2015-ös évet az UNESCO a Fény Nemzetközi Évének választotta, így programjaink jelentős részét ezen téma körül alakítottuk ki. 

A munka során folyamatosan fejlődött a tanulók kérdező képessége, lényeglátása, kommunikációja, önállósága. Továbbá speciális képességek erősítését is elértük. Például a kudarckezelést. A tanulók a probléma megjelenésekor értelmezték a hiba okát, új megoldási utat kerestek, tovább léptek. A mentorálás lényeges eleme a programnak, mind tanár, mind kortárs mentor segítette a diákok tevékenységét. Az együttes munka lehetővé tette a tanulók megismerését, ami biztosította a tanulók fejlesztését is. Fejlesztettük a szakmai tanulói kompetenciákat (természettudományi, matematikai, digitális). Biztosítottuk a megfelelő légkört, ahol a tanulók folyamatosan fejlődtek a tevékenység során. Megtanultak egymásra figyelni, kialakult a bizalom társaik irányában, egymás ötleteit elfogadták, tovább fejlesztették és együttesen alkalmazták.

Fényképes anyag

Frissítés dátuma: 2018.03.09.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.