Köszöntő

Elsőtől az érettségiig – Kossuth Gyakorló

Nézd meg, mi vár az ország egyik legjobb vidéki gyakorlógimnáziumában! Kisfilmeken mutatkozik be Debreceni Egyetem gyakorlóiskolája

A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája három helyszínen várja az általános és középiskolába készülő gyerekeket. A Kossuth utcán és az Arany téren tanulnak az általános iskolások a Csengő utcán pedig a gimnazisták, összesen több mint kétezren.

A kompetencia-mérések eredményei alapján diákjaink jóval az országos átlag fölött teljesítenek, a felsőoktatási felvételi mutatóink folyamatosan 90% fölötti eredményességről tanúskodnak, a HVG-rangsor szerint az idén az országos középiskolai rangsorban 19., a gyakorló gimnáziumok között 5. helyezést értünk el, mi vagyunk a legeredményesebb vidéki gyakorló gimnázium.

Emellett itt nemcsak az életre készülnek tanulóink, hanem aktív diákéveiket meg is élik. Nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekközpontú nevelésre, oktatásra, tehetséggondozása, és a fejlesztendő területek feltérképezése is fontos cél. Mi nem tantárgyakat oktatunk, hanem azokon keresztül igyekszünk interdiszciplináris és komoly idegen nyelvi tudást is nyújtani diákjainknak egy-egy témakörben. Tanulóik kibontakozását a Debreceni Egyetem is támogatja, így nem véletlen, hogy a nálunk kezdett első osztályosok nagy része a gimnáziumunkban szerez érettségit, majd a Debreceni Egyetemen diplomát.

Miért érdemes még ide járni? Kövesd a honlapon megjelenő videókat!

Dr. Futóné Monori Edit

intézményvezető

Frissítés dátuma: 2021.01.06.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.