Megjelent a középiskolai HVG-rangsor!

2020, október 22 - 11:45
Gimnáziumunk benne van az öt legjobb gyakorló iskola között!!

Megjelent a középiskolai HVG-rangsor!

 

2020 októberében is közzé tette rangsorát a HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról, mely több kategóriát vesz alapul. Ahogy az előző években, úgy az idén is három fő szempont alapján állt össze a rangsor: figyelembe vették a nappali tagozatos tizedik évfolyamosok 2019-es kompetenciamérésének eredményeit matematikából és szövegértésből, a nappali tagozatosok érettségi eredményeit matematikából, magyar nyelvből és irodalomból, történelemből és idegen nyelvből, valamint a felsőoktatási felvételin egyetemre-főiskolára bejutott diákok átlagpontszámát.

A DE KLGYGÁI gimnáziumi rangsora az idén is stabilan tartja eddigi eredményeit. A HVG gyakorlóiskolai rangsorát az ELTE gimnáziumai vezetik, az öt közé rajtuk kívül az országból csak a Szombathelyi és a Debreceni Egyetem gyakorlóiskolája, a mi gimnáziumunk fért be eredményei alapján, amire rendkívül büszkék vagyunk. A vidéki gimnáziumok közül is benne vagyunk az első tízben a hatodik helyen, az országos listán pedig ismét az első húszban, a 19. helyen szerepelünk.

Minek köszönhetjük megbízható eredményeinket? Az utóbbi 3-4 évben sokat fejlődött iskolánk informatikai felszereltsége, minden osztály- és szaktantermünk laptoppal, projektorral fel van szerelve. Alakul egy interaktív terem berendezése is tanulói notebookkal, modern oktatási programokkal összekapcsolva. Sokat segít a módszertani megújulásban a zárt hálózatos esuli rendszerének működése, tanáraink folyamatos módszertani fejlődése, alkalmazó tudása és rugalmas hozzáállása, amit megtapasztalhattunk a folyamatos projektmunkákban vagy a tavaszi online tanítás eredményességében. Innovatív tanári hozzáállásunkat tükrözi az is, hogy gimnáziumi pedagógusaink közel egyharmada mester- vagy kutató tanár, akik önálló, az intézmény fejlődését, érdekeit figyelemmel tartó eredeti programjaikkal színesítik intézményünk képzési arculatát. Természetesen továbbra is ösztönző erő gyakorló iskolai minőségünk, a tanárjelöltek állandó jelenléte, amely minden tanárunkat folyamatos szakmai és módszertani megújulásra késztet. Végül ki kell emelnünk az intézmény szerkezetéből adódó előnyünket is, azt, hogy a két általános iskolai feladatellátási helyünkről nagyon jó alapokkal és képességekkel jövő tanulókat tudunk fogadni belső továbbhaladással, illetve felvételi vizsgákkal.

Úgy véljük, hogy minden külső és belső feltétel adott ahhoz, hogy hasonló eredményességgel folytassuk munkánkat a jövőben is.

Debrecen, 2020. október 22.                                                                                     Az iskola vezetősége

                                                                                                             


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.