Ideiglenes felvételi jegyzék és tájékoztató

Ideiglenes felvételi jegyzék 2023/2024

 

Hat évfolyamos képzés

1+4 évfolyamos képzés

Négy évfolyamos képzés

Tájékoztató az ideiglenes felvételi jegyzék értelmezéséhez

Tisztelt Szülők, kedves leendő Tanítványaink! 

Az ideiglenes felvételi jegyzék a középfokú felvételi eljárásban jelentkezők felvételi összpontszámát és az adott képzésben (azaz osztályban vagy tagozaton) pillanatnyilag elfoglalt helyét mutatja. 

Egy-egy listán szerepel az összes diák, aki a felvételi eljárás keretei között jelentkezett egy adott képzésre, így a listán látható helyezésből csak óvatosan lehet következtetést levonni. A rangsorokban szerepelnek azok, akik iskolán belül több osztályt, képzést is megjelöltek, és így egy másik csoportba, osztályba nyernek majd felvételt, illetve azok is, akik (ugyanezzel az eljárásrenddel) másik iskolába kerülnek. Ezért a végleges felvételi jegyzéken egy-egy diák akár több tíz helyet is előrébb ugorhat. Másképp fogalmazva például egy 30 fős osztályba pl. akár az 50-60-70. helyről is be lehet kerülni. Mivel a jelentkezési sorrendeket a középfokú intézmények nem ismerik, ennél konkrétabb információt nem tudunk adni. 

A végleges felvételi jegyzék győri felvételi központból történő megérkezéséig (április vége) bizakodó türelmüket kérjük.

Esetleges „sorrendmódosításhoz” kapcsolódó információ: a jelentkezési sorrendet pusztán a rangsor alapján nem érdemes módosítani. Ha valakit ugyanis nem vesznek fel az első helyen megjelölt intézménybe vagy tagozatra, a második helyen megjelölt iskolában, osztályban, tagozaton ugyanolyan esélyekkel indul, mint az azt elsőként választók. (A zárt felvételi informatikai rendszerben egyik iskola sem látja, hogy egy-egy osztály, tagozat hanyadik helyen lett megjelölve.) Sorrendet módosítani csak akkor érdemes, ha időközben a gyermek szimpátiája, érdeklődése a jelentkezési lapon megjelölt iskolák vagy tagozatok iránt megváltozott.

Legutóbbi frissítés: 2023. 03. 22. 14:18