A 2018/2019-es tanév sikerei

szegedi m

Szilágyi Márton is most érettségizett. A német nyelv mestere. A német OKTV I. kategóriájában a 17. helyen végzett.

Tanára: Némethy Judit.

 

 

németi a

Németi Anna (11.E) a francia nyelvi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny I. kategóriában a 4. helyezést szerezte meg, míg Herdon Sára a 6. helyen végzett.

Tanáruk: Aleva Tünde.

 

csenge Szőke Csenge (10.B) kiváló aerobikos és kiváló tanuló. Így számolt be sikeréről: A napokban nagy megtiszteltetésben volt részem, Bódis József oktatásért, valamint Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól vehettem át a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2018” címet. Ezekkel, az átadón elhangzott gondolatokkal teljes mértékben azonosulni tudok: „A tudás felemel, önbizalmat ad, egy életen át elkísér, és megadja a lehetőséget álmaink valóra váltására. A tanulás sokszor küzdelem, a sport mindig az.”

 

vita A 2018/2019-as tanévben negyedszerre rendezte meg a Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Tanszéke az  angol nyelvű vitaversenyt, a “DEbate”-et. A novemberi-decemberi elődöntőkbe – melyek során a mesterséges intelligencia kérdésköréről folyt a vita – több mint húsz csapat jutott be az ország egész területéről. Nagy büszkeségünkre szolgál, hogy az iskolánkat képviselő “It’s Debatable” csapat (Simon Zsófia 10.B, Koszta Máté 11.D, Tatos Levente 11.D) a döntőbe kerülve a második helyet szerezte meg az országos versenyen. A döntőben a Mars gyarmatosításáról kellett vitázni a diákoknak.
Felkészítésüket Csősz Tímea és Molnár Alexandra tanárnők segítették.

 

loriv BERKI LÓRÁNT (11.C) elnyerte Magyarország jó tanulója – jó sportolója, 2019 elismerő oklevelet. Lóránt debreceni kyokushin karatéka, aki a kemény edzések és a nemzetközi eredmények mellett iskolánk kiválósága.

 

akos Varga Ákos (7.H) szintén elnyerte a Magyarország jó tanulója - jó sportolója elismerő oklevelet. Ákos sok munkával és kitartással a tanulásban és a teniszben egyaránt kiváló eredményeket ér el.

 

kaval

Kavalecz László (bal oldalon) tanítványunk a Debatte német vitaverseny négyes döntőjébe jutott. Tanára: Szabó Gábor.

NAGY VIKTÓRIA ANINA (11.C) a magyar irodalom Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen a 10. helyezést szerezte meg. Tanára: Szakály Árpád.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Kossuth Gyakorló két diákja is a csapat tagja! A HAON cikke itt olvasható.

 

1

A 45. Festival d'italiano országos nyelvi versenyen ismét szép eredményeket értek el diákjaink. Idén a  Kőbányai Szent László Gimnázium szervezte meg Ogonovszky Edit emlékére, aki a Festival d'Italiano megálmodója volt.
Videó kategóriában Balogh Ákos (11. D) 2. helyezést ért el.  
A Giuseppe Verdi műveltségi vetélkedő selejtezőjén a 27 csapatból 2. helyen végeztünk, ezt követően a döntőben pedig 7. lett iskolánk csapata.

A képet a versenyre kellett a lányoknak elkészíteni, jelenet az Álarcosbál című operából.
A csapat tagjai: Ferencz Panni 9. C, Molnár Dóra 9. D, Seel Helena 9. C, Veres Csenge 9. C
Felkészítő tanáruk: Borbélyné Vasas Csilla tanárnő.

Legutóbbi frissítés: 2022. 07. 21. 09:06