Erasmus+ projekttalálkozó Németországban- Prezentáció az Európa Parlamentben, Strassbourgban

Iskolánk három éve részese egy nemzetközi Erasmus+ programnak, melynek keretében öt nemzet diákjai próbálnak felkészülni az európai munkaerőpiac által kínált lehetőségekre és kihívásokra. A tanulók az elmúlt időszakban állásinterjúkat készítettek, céglátogatásokon vettek részt és nemzetközi statisztikákat is figyelembe véve igyekeztek objektív képet kapni azokról a folyamatokról, amelyek akár az ő későbbi pályaválasztásukat, munkavállalásukat is befolyásolhatják. A program angol nyelvű, de lehetőséget ad mind a francia, mind a német nyelv aktív gyakorlására is.

Az idei találkozó a program összefoglalását is szolgálta, melynek leglátványosabb eleme az Európa Parlamentben tett látogatás volt. Itt a diákok lehetőséget kaptak az általuk készített poszter prezentálására, mely egy személyes jövőkép megfogalmazására született: Dreams, Hopes and Wishes in Europe.

Ez a projekt ugyan ebben a tanévben lezárul, de a résztvevő nemzetek már megállapodtak abban, hogy a program sikerét és az abban részt venni kívánó diákok nagy számát szem előtt tartva egy következő nemzetközi programmal is pályázni fognak az Európai Unióhoz.

erasmus

 

Legutóbbi frissítés: 2022. 06. 29. 16:16