EURÓPAI TEHETSÉGPONT

EURÓPAI TEHETSÉGPONT
Európai Tehetségpont

Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája a Minősített Tehetségműhely valamint az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címek után újabb elismeréssel gazdagodott: 2018 januárjától intézményünk bekapcsolódhat az Európai Tehetségpontokhálózatába is.

european_tsn.png

Jelenleg 41 országból közel 350 intézmény csatlakozott ehhez a hálózathoz. Az Európai Tehetségpontok az Európai Tehetséggondozó Hálózat csomópontjai, melyek lehetőséget nyújtanak arra, hogy intézményünk diákjai és kollégái együttműködjenek más európai intézményekkel – általános és középiskolákkal, egyetemi tanszékekkel vagy egyéb, a tehetséggondozás szempontjából kiemelt intézménnyel.

A közös munka kiváló lehetőséget biztosít a tapasztalatszerzésre, az egyes intézmények közti hatékony együttműködésre valamint tudásmegosztásra. Kiemelt jelentőséget kapnak a tehetséggondozás különböző színterei, többek között a tehetségazonosítás, tehetségtámogatás, tananyagfejlesztés, oktatás, képzés, pályatervezés, jógyakorlatok megosztása vagy akár közös tehetségnapok szervezése.

Természetesen, diákjaink számára is számos lehetőséget tartogat ez a hálózat. A kapcsolatokon keresztül a tehetséges fiatalok együtt tudnak dolgozni más országok diákjaival és mentoraival illetve képesek lesznek bekapcsolódni nemzetközi kapcsolatokba is. Mindez hozzájárulhat új tapasztalatok szerzéséhez, más kultúrák, szokások megismeréséhez, új módszerek megismeréséhez. A hálózat fontos küldetése, hogy Európa vonzóvá váljon a tehetséges fiatalok számára, akik ezáltal akár életre szóló élményekkel, barátságokkal is gazdagodhatnak. Végül, de nem utolsósorban a más országok diákjaival, tanáraival való együttműködés az idegen nyelvek szempontjából is kiváló lehetőségeket biztosíthat a nyelvtanulásra és a gyakorlásra.

További információ érhető el angolul a Hálózat honlapján: http://etsn.eu, illetve a Facebook csoportjának az oldalán https://www.facebook.com/groups/EuropeanTalentSupportNetwork/ vagy magyar nyelven a MATEHETSZ, illetve a Budapesti Európai Tehetségközpont honlapjain: http://tehetseg.hu/europai-halozathttp://www.talentcentrebudapest.eu/hu.

Legutóbbi frissítés: 2022. 07. 06. 14:00