TÁMOP-3.1.5-09/A-2-2010-024

TÁMOP-3.1.5-09/A-2-2010-024 képA Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumában dolgozó tanárok pedagógiai kultúrájának korszerűsítése címmel iskolánk sikeresen vett részt a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett TÁMOP-3.1.5-09A-2-2010-0245 azonosító jelű pályázaton.

A pályázat keretében az iskola négy vezetőtanára, Czimer Györgyi, Csákó Juliánna, Dr. Fehérné dr. Kiss Ágota és Új Imre a Debreceni Egyetem által indított gyakorlatvezető mentortanári pedagógus szakvizsgás képzésen vett részt, s szerzett egyetemi oklevelet.

A képzés során kollégáink gyakorlati és elméleti foglalkozásokon vettek részt, megismerkedtek az új típusú gyakoroltatás szerkezetével és kötelezettségeivel, tanárkollégáik segítségével több helyszínen is bepillantást nyerhettek az adott intézményben folyó szakmai munkába. Kidolgozták és a gyakorlatban alkalmazták a tanárjelöltek tevékenységének értékelési szempontjait, a képzés során szerzett tapasztalataikkal nemcsak jelöltjeiket, hanem gyakorlóiskolai kollégáikat is közvetlenül segíteni tudták.

Iskolánk gyakorlóiskolai jellegénél fogva két alapvető célnak is meg kíván felelni: egyrészt a gimnáziumunkba járó középiskolai korosztály minél sikeresebb felkészítését, másrészt a nálunk komplex pedagógiai gyakorlatukat teljesítő egyetemi hallgatók tanári pályaorientációját is fő feladatunknak tekintjük. Kollégáink továbbképzése mindkét célunk elérésében segítséget jelent, s a szakirányú ismeretek elsajátítása után a jövőben, mint gyakorlatvezető mentorok foglalkozhatnak tanítványaikkal, ezáltal a Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium szakmai-módszertani munkáját is gazdagítva.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg, a támogatás összege: 9.736.634 Ft.

Fényképes beszámoló

Legutóbbi frissítés: 2022. 07. 26. 13:16