TÁMOP 3.1.7-11/2 Pályázati Projekt

TÁMOP 3.1.7-11/2 Pályázati Projekt képElőminősített referenciaintézményként működik a jövőben iskolánk, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma. Az intézmény a csaknem 6 millió forintos pályázati forrásból három területen nyerte el a kitüntető szakmai minősítést.

A gimnázium megszerzett minősítése többek között azt jelzi, hogy az iskola a diákok egyéni fejlődését biztosító oktatási-nevelési módszereket alkalmaz, és az itt zajló pedagógiai munkában megjelennek a kompetencia alapú nevelés-oktatás tartalmai és módszerei. Az intézmény munkakultúráját nyitott környezet jellemzi, emellett fontos feladatnak tartja a folyamatos önfejlesztést és szakmai megújulást is

Az iskola három területen nyerte el a példa értékű minősítést:

  • Kompetencia alapú nevelési, oktatási, programot átfogóan, mintaadóan alkalmazó intézmény
  • Tehetséggondozó programmal dolgozó intézmény
  • típusú felsőoktatási gyakorlóhely

A cím elnyerése azt igazolja, hogy a gimnázium egyedi, más intézmények számára is példaértékű gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szervezeti innovációval rendelkezik, és tapasztalatait, jó gyakorlatait képes szolgáltatásokként is publikálni, valamint átadni más iskolák, intézmények számára.

A projekt fentieken túli eredményeként több mint harminc tanár vett részt továbbképzésen, továbbá a képzésekhez szükséges irodai eszközök, valamint irodaszerek beszerzése is lehetővé vált.

A projekt címe: Pedagógiai kultúra gazdagítása hálózati rendszerben

Pályázati azonosító: TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0474

A támogatás összege: 5.999.428 Ft

A projekt megvalósítási ideje: 2012.06.01 - 2013.01.31.

Legutóbbi frissítés: 2022. 07. 05. 15:59