FLEX tájékoztató a Kossuth Gimnáziumban

Október 8-án iskolánkba látogatott Garai Enikő, az Amerikai Tanács (American Council) magyarországi képviselője, és 9.-10. Évfolyamos érdeklődő diákjaink egy különleges ösztöndíj lehetőséggel ismerkedhettek meg a segítségével.

A FLEX (Future Leader Exchange) program 10 magyar diáknak ad ingyenes lehetőséget arra, hogy egy teljes tanévet az Egyesült Államokban tölthessen vendéglátó családoknál egy helyi középiskola tanulójaként. Ez a csábító lehetőség hazánkban viszonylag új, mindössze kétéves múltra tekint vissza, míg a környező európai országokban már komoly hagyományokkal rendelkezik. A jelentkezéshez angoltudás elengedhetetlenül szükséges, a kiválasztási folyamat többfordulós, ugyanakkor nem teljesíthetetlen elvárásokat támaszt a 2002 és 2005 között született kamaszokkal szemben.

Az ösztöndíjasoktól az Amerikai Tanács kulturális multiplikátor szerepet vár el, mialatt élik az amerikai tinédzserek mindennapjait. A magyar kultúra tengerentúlra közvetítése, illetve az amerikai kultúra hazai megismertetése a fő cél, és ezért egyéves ingyenes tapasztalatszerzést kínál a szervezőbizottság a 2020/2021-es tanévre.

Tanulóink érdeklődéssel hallgatták Garai Enikő előadását, amelyben egy grúz származású, jelenleg a Debreceni Egyetemen tanuló egykori FLEXes cserediák is beszámolt a hallgatóságnak személyes élményeiről.

Tájékoztató anyag

Legutóbbi frissítés: 2022. 06. 12. 21:26