Hatalmas siker a "Ki mit tud értékeinkről"¬- Kárpát-medencei hungarikum-vetélkedőn

Gimnáziumi csapatunk a Kassai-féle lovasíjász módszert mutatta be egy jelenetben. Ez látható a képen.

Csapattagok: Bartók András 10. A, Németh Péter 10. A, Sárkány Veronika Szonja 10 D, Zsurka Kristóf 10. A osztályos tanulók.

Felkészítő tanáruk: Tóth Marianna

Az általános iskolai vetélkedőn a hatosztályos gimnáziumunk 8. H osztályos csapata lett az 1. helyezett. Ők a dramatikus jelenetben a Magyar Védőnői Szolgálatot mutatták be mint hungarikumot.

Csapattagok: Jurák Zsuzsa, Kótai Kitti, Németh Lilla, Pető Boróka.

Felkészítő tanáruk: Kormos Attila

„Őseink Bizánctól Brémáig folytattak hadjáratokat. A Kassai-iskola célja ennek az elfeledett harci művészetnek az újjáélesztése. A képzés során a lovasíjásznak azt a szintet kell elérnie, amelyet őseink magukénak tudhattak. Vágtató ló hátáról a ló sebességétől függetlenül gyors és pontos lövéseket kell leadni előre, oldalra, hátrafelé 180 fokos szöget bezárva. A kentaurban fogalmazódik meg legtökéletesebben a lovasíjászat lényege: csípőtől lefelé eggyé válunk a lóval, csípőtől felfelé eggyé válunk a céllal. A szabályrendszerében végtelen egyszerű, de végrehajtásában rendkívüli felkészültséget igénylő sportág robbanásszerűen terjed a világban.” (Hungarikumok gyűjteménye In: http://www.hungarikum.hu/hu/kassai-f%C3%A9le-lovas%C3%ADj%C3%A1sz-m%C3%B3dszer

 

Legutóbbi frissítés: 2022. 06. 12. 21:26