INGYENES Felvételi előkészítő 8. osztályosoknak

Jelentkezni 2017. szeptember 25-től a tájékoztató végén letölthető jelentkezési lap személyes beadásával vagy postázásával lehet, illetve e-mailben a beszkennelt/lefotózott jelentkezési lap csatolásával. A jelentkezést 2017. október 2-án 12.00 órakor lezárjuk.

A tanfolyam 2017. október 9-én hétfői foglalkozásokkal indul, és a felvételi vizsgát (2018. január 20.) megelőzően ér véget. Minden tantárgyból tíz foglalkozás lesz. (A foglalkozások pontos időpontjait az első alkalommal kiadjuk.)

A felkészítőn kb. 120 főt tudunk fogadni a jelentkezés sorrendjében.

Azok jelentkezését várjuk, akiknek továbbtanulási céljai közt szerepel a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája, és akiknek amatematika, magyar nyelv, irodalom, történelem, egy idegen nyelv és egy szabadon választott természettudományos tárgy hetedik év végi átlaga legalább 4,5. A jelentkezők nagy számára tekintettel a megadott tanulmányi átlag alatti eredménnyel - sajnos - nem tudunk jelentkezést elfogadni.

A matematika és magyar foglalkozásokon a diákok elsősorban az általános iskolában megtanultakat ismételve, rendszerezve a központi kompetencia alapú írásbeli feladatlapok sikeres megoldásához szükséges ismereteiket bővítik, illetve a vizsgákon megjelenő feladattípusokat gyakorolhatják - ugyanakkor a szóbeli vizsgáinkra is készülnek.

Az angol, német nyelvi, illetve a biológia-kémia tantárgycsoporti foglalkozásokon a gimnáziumunk szóbeli felvételijén megjelenő témakörök  és feladattípusok megismertetése a cél. 

Az órákat – természetesen – iskolánk tanárai tartják.

TECHNIKAI RÉSZLETEK

A foglalkozásokon a diákok tantárgyanként heti egy alkalmon vehetnek részt. Megfelelő számú jelentkező esetén hétfői, keddi és pénteki napokon is indítunk csoportokat mind a négy felvételi tantárgykörből.

A foglalkozások időbeosztása a következő:

  Hétfő délután Kedd délután Péntek délután
15 óra Angol vagy német nyelv (45 perc) Magyar (45 perc) Matematika (45 perc)
16 óra Magyar nyelv (45 perc) Biológia-kémia tantárgycsoport (45 perc) Angol vagy német nyelv (45 perc)
17 óra Matematika (45 perc)    

A jelentkezési lapon a diákok és szüleik kiválaszthatják, mely foglalkozásokra kívánnak járni.

Postacímünk: 4029 Debrecen, Csengő u. 4.

E-mail címünk: titkarsag@kossuth-gimn.unideb.hu

Október 6-án az iskola honlapján közzétesszük a felvett diákok csoportbeosztását. (Ez egyben tájékoztató az előkészítőre bejutott diákokról.) (Figyelem! A jelentkezőknek a beosztásról külön értesítést nem küldünk!)
Október 9-én, 10-én, illetve 13-án 14.45-től 15.00 óráig az első emeleti zsibongóban az előkészítőre felvett tanulóknak és szüleiknek tájékoztatót tartunk.

További részletekről érdeklődni az +36 52 518 670-es telefonszámon, valamint a titkarsag@kossuth-gimn.unideb.hu címen lehet.

KÉRJÜK AZ ÉRDEKLŐDŐKET, FOLYAMATOSAN FIGYELJÉK ISKOLÁNK HONLAPJÁT!

Az előkészítőre vonatkozó minden fontos információt itt teszünk közzé.

Jelentkezési lap

Legutóbbi frissítés: 2022. 06. 12. 21:26