Kossuthos diák elismerése

Bereczki Anna (12.B)Bereczki Anna (12.B) június 22-én vette át a Cívis Talentum ösztöndíjat, melyet a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata adományoz azon diákoknak, akik iskolai tanulmányaik mellett nemzetközi tanulmányi versenyeken vesznek részt, diáktársaik számára is példamutató, kimagasló tevékenységet nyújtanak.

Anna már hetedikes kora óta több saját kutatást végzett. Először az iskolaudvar fás szárú növényeit térképezte fel osztálytársával, később a hangyák személyiségével foglalkozott. Végül rátalált jelenlegi témájára, melyben a szilícium jótékony hatását kutatja a kukorica egyedfejlődésére. Ezzel a témával elért legjelentősebb sikerei:

XVI. TUDOK Kárpát-medencei döntő – Nagydíj

XXIV. Ifjú Kutatók Nemzetközi Konferenciája – ICYS (Stuttgart) – Ezüst díj

A kutatás mellett bekapcsolódott a kutatás népszerűsítésébe (Nők a Tudományban Egyesület Nagykövete) és a kutató versenyek szervezésébe (a Kutató Diákok Országos Szövetségében az Élet- és Környezettudományi Tagozat tagozatvezető-helyettese).

Volt „kossuthos” diák sikere: Békessy Béla sportösztöndíj

Kozák Luca Hegyi Dóra
Kozák Luca Hegyi Dóra

Az ösztöndíjakat Debrecen Megyei Jogú Váron Önkormányzata Közgyűlésén adta át Papp László polgármester úr 2017. június 22-én.

Az ünnepi műsorban magyar alkotók előtt tisztelegtek művészek és diákok, köztük Becsky Dóra Csenge és Bujdosó Virág Dóra, iskolánk tanulói.

Legutóbbi frissítés: 2022. 06. 12. 21:26