MI MÁR BIZTOS KEZEKBEN VAGYUNK!

2017. szeptember 8-10. között rendezték meg Kaposváron a 46. Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjét. Minden megyéből kategóriánként (gyermek, ifjúsági, felnőtt) egy-egy csapat mérhette össze tudását. Hajdú-Bihar megyét mindhárom kategóriában a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájának csapatai képviselték.

 

Az egész napos versenyen 20 állomásos körpályán haladtak a csapatok, 7 kárhelyszínt, 2 elméleti tesztfeladatot és 11 „pihenő” állomást alakítottak ki a szervezők. A kárhelyszíneken imitátorok segítségével élethűen szimulálták a baleseteket, a „sebesülteket” a csapatoknak kellett ellátniuk. A feladatok összetettek voltak, például presszóban veszekedő válófélben lévő pár férfi tagja mellkason szúrja párját, miközben a feleség ölében étkező csecsemő félrenyel, míg egy másik helyszínen az iskolai kémia szakkörön robbanás és fokozott klórgázképződés történt, egyik diák szemébe vegyi anyag fröccsen, a mosdóból visszaérkező tanárnő pedig elcsúszik a kiömlött folyadékon és eszméletét veszti. A három csapat külön-külön oldotta meg a feladatokat, de a tömeges kárhelyszínen (kisteherautó kivonuló mentőnek ütközött az utcán) együttműküdve segítettek a sérültek ellátásában. A pihenő állomásokon sem lehetett mindig pihenni, ügyességi vagy elméleti (versenyben nem számító) feladatok várták a csapatokat, például ki tud több járókelőt vérdásra buzdítani vagy kinek van több ismerete a védőoltásokkal kapcsolatban.

A versenyen nem csak csapataink képviselték intézményünket, hanem Ménes Mátyás (12.A) imitátori feladatot látott el (létráról leesett nyaki artériás vérző).

Az eredmények

  • Gyermekkategória: 2. hely
    Szamócák csapat: Bodó Aliz, Dobos Boglárka, Erdős Emese, Erdős Viktória, Szabó Enikő (felkészítők: Terjékné Nagy Mária, Tógyer Katalin)
  • Ifjúsági kategória: 5. hely
    Csillámpónik csapat: Gömöri Flóra, Kiss Gréta, Kovács Zsófia, Krizsán Gréta, Tar Bernadett (felkészítő: Lukácsné Kovács Edit)
  • Felnőtt kategória: 8. hely
    KUTACS csapat: Balda László, Bécsi Zoltán, Kádár-Gergely Márta, Dr. Kozárné Fazekas Anna, Dr. Krakomperger Zsolt (felkészítő: Lukácsné Kovács Edit)

Az ifjúsági csapat továbbá Minősített Elsősegélynyújtó Csapat elismerésben is részesült.

Csapataink

46. Országos Elsősegélynyújtó Verseny csapatkép

Eredményhirdetés

46. Országos Elsősegélynyújtó Verseny ereményhirdetés46. Országos Elsősegélynyújtó Verseny ereményhirdetés46. Országos Elsősegélynyújtó Verseny ereményhirdetés46. Országos Elsősegélynyújtó Verseny ereményhirdetés

Imitátorunk munka közben

46. Országos Elsősegélynyújtó Verseny Imitátorunk munka közben

Legutóbbi frissítés: 2022. 06. 12. 21:26