Népek karácsonya 2020

Kedves Diákok!

2020 a járvány éve volt… egy kicsit minden másképp zajlott… Ballagás, érettségi, beiratkozás, első tanítási nap, szalagavató, nyílt nap, versenyek… Személyesen kevesebbet találkozhattatok egymással, de talán jobban megtanultátok értékelni az együtt töltött időt… még azt is, ami velünk, tanárokkal telt :-) .

Ezen a héten van az év utolsó tanítási hete, békeidőben ilyenkor mindenki lázasan süti, csomagolja, árusítja, kóstolgatja a finomabbnál finomabb karácsonyi süteményeket. A népek karácsonya rendezvényünkön minden nap más nyelven csendülnek fel az ismertebb és kevésbé ismert karácsonyi dalok. Az All I want for Christmas és a Jingle Bells minden sorát kívülről tudja már az összes kossuthos diák, mint ahogy az olasz A Natale puoi dal is ismerősen csenghet a rangidős évfolyam tanulóinak. Ez az év egyik legjobb hete, mert ha még egy-egy nehéz dolgozatot meg is kell írni, a szünetekben a finom sütemények íze és illata, a kellemes diákzsivaj meg persze a jó társaság kárpótol mindenért… Tavaly még nem sejtettük, hogy idén erre nem kerülhet sor…

Nem szeretnénk benneteket megfosztani a karácsonyi sütögetés, a meghitt percek élményétől, ezért készítettünk nektek egy kis filmet, melyben mindenki talál magának valami kedvére való finomságot.

A jótékonykodás lehetőségét is felkínáljuk számotokra: ha úgy érzitek, hogy az ünnepek előtt ismét szívesen támogatnátok a leukémiás gyerekeket, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány honlapját felkeresve tudtok az alapítvány számlaszámára utalni. Az összeget ti választjátok meg, a megjegyzés rovatba elég annyit írni, hogy „Kossuth Gimnázium adomány”. A beteg gyerekek nagyon hálásak lesznek. http://leukemiasgyermekekert.hu/


Kedves Diákok!

Fogadjátok szeretettel a kisfilmet és a mellé csatolt süteményes füzetet. Válogassatok, készülődjetek, kóstolgassatok, sütögessetek és töltsetek minőségi időt szeretteitekkel! Áldott adventi készülődést, meghitt Ünnepet és egészségben gazdag Új Évet kívánunk Nektek! 

Szeretettel: az Angol- és Idegen nyelvi munkaközösség tanárai

Karácsonyi süteményreceptek

Legutóbbi frissítés: 2022. 06. 12. 21:26